Start direct uw aanvraag

Nooit meer wachten op de betaling van uw facturen? Doe direct een aanvraag bij Freedom Factoring en ontvang direct de beste voorwaarden in de markt. Ergens goedkoper? Wij bieden u laagste prijsgarantie. Start direct en profiteer van alle voordelen!

Wat is uw debiteurenrisico?

Het debiteurenrisico is een risico waar veel ondernemers mee te maken hebben of krijgen. Bent u benieuwd wat u kunt doen om uw debiteurenrisico te verlagen, lees dan snel verder.

Grote kans dat u wel eens te maken hebt gehad met een debiteur die niet aan zijn of haar verplichten kon of wilde doen. U werd niet binnen uw gezette betalingstermijn betaald voor de goederen die u uw klant geleverd had. Dit staat ook wel bekend als het debiteurenrisico. Dit risico vervalt wanneer uw debiteur aan zijn betalingen voldoet. Banken en financiers kijken veelal naar uw debiteurenrisico om te bepalen of u kredietwaardig bent. Een belangrijkere factor voor uw bedrijf dus.

Er zijn meerdere mogelijkheden om een goed inzicht te krijgen in uw eigen debiteurenrisico. In dit artikel zullen wij deze mogelijkheden benoemen, waardoor u mogelijk uw debiteurenrisico kan verlagen.

Tip 1 krijg meer inzicht over je klant

Zorg dat u alle details van uw klant kent. Weet u wat zijn of haar jaarcijfers zijn of wat de financiële situatie van uw klant is? Bekijk bijvoorbeeld de jaarverslagen van uw debiteuren. Hierdoor kan u een beter beeld krijgen van wat de financiële situatie van uw klant is. Een andere mogelijke optie is het vragen naar ervaringen van andere crediteuren van uw klant. Dit kan via internet, zodat u niet de relatie met uw klant schaadt.

Tip 2 Overleg over de betalingstermijn

Allereerst zorgt u ervoor dat de facturen snel en goed opgeleverd worden, zodat vanaf uw kant de zaken geregeld zijn. Wanneer u snel factureert, kan de betalingstermijn van uw klant ook verkort worden. Zorg dat u met uw klant overlegd wat de mogelijkheden zijn voor een kortere betalingstermijn. Als u een goede relatie heeft met uw klant is het mogelijk dat hij of zij instemt met een kortere betalingstermijn of dat uw klant (gedeeltelijk) vooruit wil betalen. Zodra er afspraken gemaakt zijn, zorgt u ervoor dat deze op papier staan, zodat hier geen misverstanden over mogelijk zijn.

Tip 3 Uw krediet verzekeren

U kunt uw krediet verzekeren bij een kredietverzekeraar. Hierdoor kan u een beetje meer zekerheid verwachten, maar uw facturen worden hierdoor niet sneller betaald. Het debiteurenbeheer ligt ook nog volledig in uw handen. Wanneer u wilt dat uw facturen sneller betaald worden en u sneller beschikbaar bent tot uw geld, neem dan eens een kijkje naar factoring.

Weten welke vorm van factoring het best bij uw onderneming past?

Factoring bij Freedom Factoring

Impuls Krediet

Openstaande facturen zijn een grote aanslag op uw werkkapitaal. Bij Freedom Factoring krijgt u direct geld in rekening-courant met uw debiteurenportefeuille als onderpand.

lees verder
American Factoring

Voor iedere ondernemer die met één of meerdere transacties te maken krijgt van enige omvang, waarvoor hij geen transactierisico wil lopen maar waarbij commercieel gewin wel mogelijk is.

lees verder
Traditionele Factoring

Slecht betalende debiteuren zijn voor iedere onderneming een bron van zorg en ergernis. Hierin biedt traditionele factoring de uitkomst voor u. Freedom Factoring neemt uw gehele debiteurenbeheer.

lees verder
Freedom Factoring

Bij Freedom Factoring bieden wij verschillende factoring mogelijkheden aan. Wij garanderen u dat u binnen 24 uur uw geld ontvangt en (indien gewenst) nemen wij uw volledige debiteurenbeheer over. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het debiteurenrisico, omdat u het geld al ontvangt voor uw klant de factuur betaald heeft.

Wilt u graag meer weten over factoring of heeft u andere vragen, neem dan contact op met Freedom Factoring.

Weten welke vorm van factoring het best bij uw onderneming past?