Start direct uw aanvraag

Nooit meer wachten op de betaling van uw facturen? Doe direct een aanvraag bij Freedom Factoring en ontvang direct de beste voorwaarden in de markt. Ergens goedkoper? Wij bieden u laagste prijsgarantie. Start direct en profiteer van alle voordelen!

Hoe werkt factoring bij Freedom Factoring?

Wilt u uw onderneming sneller laten groeien maar betalen uw klanten steeds later? Heeft u interesse in factoring, maar bent u benieuwd naar de werkwijze van Freedom Factoring? In dit artikel wordt de werkwijze van Freedom Factoring helder uitgelegd.

Factoring is een steeds populairder wordende financieringsvorm voor het ZZP en MKB. Meer behoefte aan werkkapitaal door een snelle groei, kan een reden zijn te kiezen voor factoring. Bij factoring verkoopt u uw debiteuren aan een factormaatschappij, waarna u direct een vooraf besproken percentage van uw factuur uitbetaald krijgt. Hierdoor heeft u gelijk de beschikking over de financiële middelen en kunt uw bedrijf snel verder groeien. Bij Freedom Factoring ontvangt u sneller krediet dan bij een bank, omdat deze wijze van financiering onze specialiteit is.

Factoring is een populaire vorm van debiteurenfinanciering waarbij u uw vordering op uw debiteur verkoopt en hierdoor direct geld ontvangt. In feite heeft u dus geen betalingstermijn meer en worden uw facturen direct voldaan door Freedom Factoring. In de volgende stappen wordt de werkwijze uitgelegd, zodat u een beeld krijgt van hoe wij te werk gaan.

1. Facturatie

U stelt uw factuur zoals gewoonlijk op, maar in plaats van uw eigen rekeningnummer vermeldt u het rekeningnummer van Freedom Factoring. U stuurt de factuur naar uw klant en in kopie naar Freedom Factoring.

2. Betaling

Freedom Factoring verwerkt de factuur en neemt (na overleg met u) nog contact op met uw klant. Hierna volgt de betaling aan u door Freedom Factoring van het vooraf afgesproken percentage.

3. Debiteurenbeheer

Tussen het verzenden van de factuur en de uiteindelijke betaling zal Freedom Factoring het debiteurenbeheer verzorgen. U hoeft dus geen kostbare tijd te besteden aan het herinneren van uw klanten.

4. Betaling debiteur

Uw klant voldoet de betaling van de door u verzonden factuur/facturen aan freedom factoring. Wij verwerken dat in uw online omgeving zodat u inzicht heeft op de ontvangen betalingen.

5. Uitbetaling restant

U heeft na betaling door uw klant recht op een restant. Dit restant zal door Freedom Factoring aan u worden overgemaakt.

Weten welke vorm van factoring het best bij uw onderneming past?

Factoring bij Freedom Factoring

Impuls Krediet

Openstaande facturen zijn een grote aanslag op uw werkkapitaal. Bij Freedom Factoring krijgt u direct geld in rekening-courant met uw debiteurenportefeuille als onderpand.

lees verder
American Factoring

Voor iedere ondernemer die met één of meerdere transacties te maken krijgt van enige omvang, waarvoor hij geen transactierisico wil lopen maar waarbij commercieel gewin wel mogelijk is.

lees verder
Traditionele Factoring

Slecht betalende debiteuren zijn voor iedere onderneming een bron van zorg en ergernis. Hierin biedt traditionele factoring de uitkomst voor u. Freedom Factoring neemt uw gehele debiteurenbeheer.

lees verder
Freedom Factoring

Mocht u nog vragen hebben over de kosten van factoring bij Freedom Factoring of wilt u meer weten over factoring an sich, neem dan contact op met onze adviseur.

Weten welke vorm van factoring het best bij uw onderneming past?