Start direct uw aanvraag

Nooit meer wachten op de betaling van uw facturen? Doe direct een aanvraag bij Freedom Factoring en ontvang direct de beste voorwaarden in de markt. Ergens goedkoper? Wij bieden u laagste prijsgarantie. Start direct en profiteer van alle voordelen!

Wanbetalers tegengaan

Als ondernemer bestaat er een kans te maken te krijgen met wanbetaling en wanbetalers. Dit wilt u natuurlijk niet en daarom wilt u er alles aan doen wanbetalers tegen te gaan. Welke maatregelen hiervoor het beste genomen kunnen worden in dit artikel besproken.

Gebruik maken van kredietbeoordelaars

Om te controleren of klanten kredietwaardig zijn, kunt u een kredietbeoordelaar inschakelen. Tegen betaling kan er informatie opgevraagd worden over uw nieuwe klant. U krijgt dan inzicht in de financiële positie van uw klant. Hierdoor is het voor u gemakkelijker een schatting te maken over de mogelijkheid van de klant om uw facturen te betalen. Een voorbeeld van een kredietbeoordelaar is PayLex. PayLex biedt inzicht in meer dan 300 miljoen bedrijven wereldwijd, waardoor u risico’s kan voorkomen.

Goed betaalgedrag belonen

Belangrijk is om met uw klanten afspraken te maken over de betaaltermijn. Om uw klanten sneller te laten betalen kunt u bij snel betaalgedrag een beloning uitreiken. Dit kan in de vorm zijn van een kleine korting bij betaling binnen 14 dagen of het snel leveren van goederen bij een daling van het aantal dagen voor betaling. U kunt hier zelf creatief in zijn, maar belangrijker is om te kunnen praten over het verkorten van de betaaltermijn met uw klant.

Snelle en goede facturatie

Een belangrijke maatregel die voornamelijk aan uw kant ligt, is dat u snel en goed moet factureren. Wanneer u uw facturen snel, duidelijk en compleet opstelt en deze op tijd verzendt naar de klanten, dan zijn de zaken vanaf uw kant geregeld. Zorg bij het factureren dat u niets vergeet, zoals bijlagen. Om zeker te zijn dat de facturen zijn aangekomen, kunt u altijd een belletje plegen om dit te controleren.

Debiteurenbeheer goed bijhouden

Wat heel belangrijk is bij het tegengaan van wanbetalers, is dat het debiteurenbeheer goed bijgehouden wordt. Wordt dit niet goed bijgehouden, dan zullen klanten lakser worden in het betalen van de facturen, omdat er door de ondernemers toch niets ondernomen wordt. Zorg dus dat er goed bijgehouden wordt wanneer een klant te laat betaalt en onderneem dan ook direct stappen.

Betaalgeschiedenis controleren

Als een klant u een nieuwe opdracht toestuurt, controleer dan altijd of de voorgaande facturen al betaald zijn. Is dit niet het geval, dan moet u bij uzelf nagaan of het een goed idee is van deze klant al nieuwe opdrachten aan te nemen. Het kan dan natuurlijk zijn dat de klant nog langer wacht met het betalen van de openstaande facturen.

Factoring

Wat als laatste een handige tip is om wanbetalers tegen te gaan, is het gebruik maken van factoring. Bij factoring worden uw openstaande facturen binnen twee werkdagen betaald door een factoringmaatschappij. Hierdoor heeft u altijd beschikking tot het geld en kunt u uw onderneming verder uitbreiden. Twee andere mooie bijkomstigheden zijn dat bij factoring het debiteurenbeheer overgenomen kan worden en het faillissementsrisico verzekerd wordt.

Weten welke vorm van factoring het best bij uw onderneming past?

Factoring bij Freedom Factoring

Impuls Krediet

Openstaande facturen zijn een grote aanslag op uw werkkapitaal. Bij Freedom Factoring krijgt u direct geld in rekening-courant met uw debiteurenportefeuille als onderpand.

lees verder
American Factoring

Voor iedere ondernemer die met één of meerdere transacties te maken krijgt van enige omvang, waarvoor hij geen transactierisico wil lopen maar waarbij commercieel gewin wel mogelijk is.

lees verder
Traditionele Factoring

Slecht betalende debiteuren zijn voor iedere onderneming een bron van zorg en ergernis. Hierin biedt traditionele factoring de uitkomst voor u. Freedom Factoring neemt uw gehele debiteurenbeheer.

lees verder

Freedom Factoring

Freedom Factoring biedt u 3 financieringsmogelijkheden aan. Zo heeft u de mogelijkheid u te laten financieren middels Traditionele FactoringAmerican Factoring of Impuls Krediet. Waarom u zich het beste kan laten financieren bij Freedom Factoring? Omdat Freedom Factoring flexibel en schaalbaar is waar u op ieder gewenst moment online inzicht kan krijgen in uw financieringsoplossing. Verder heeft Freedom Factoring een scherpe rente waardoor uw investering maximaal rendeert. Als laatste zijn wij het goedkoopste op het gebied van factoring.

In beginsel geldt er voor factoring bij Freedom Factoring geen minimale omzeteis. In sommige gevallen is het kostentechnisch echter niet interessant om een bepaalde vorm van factoring te nemen omdat deze juist is ingericht op een klein, of juist groot bedrijf.

Ook biedt Freedom Factoring u een overname van uw debiteurenbeheer aan. Wanneer u zich laat financieren door een van de factoringvormen van Freedom Factoring, heeft u geen stress meer over het bijhouden van al uw debiteuren. Wij zorgen ervoor dat uw openstaande facturen meteen worden voorgefinancierd en zullen ons bezig houden met de openstaande facturen van uw klanten. Wij verwerken de facturen en waar nodig nemen wij (in overleg met u) contact op met de debiteuren. U kunt zich dus volledig richten op het laten groeien van uw onderneming.

Mocht u nog vragen hebben over de groei van uw onderneming financieren middels factoring bij Freedom Factoring of wilt u meer weten over een van de financieringsvormen, neem dan contact op met onze adviseur.

Weten welke vorm van factoring het best bij uw onderneming past?