Veelgestelde vragen

Freedom Factoring is een factormaatschappij. Factoring is een vorm van debiteurenfinanciering waarbij een factormaatschappij (de factor) zoals Freedom Factoring uw facturen overneemt en financiert. Bovendien draagt Freedom Factoring zorg voor de incasso van de door u overgedragen facturen. Freedom Factoring is geen normale factoringmaatschappij. Wij zijn gespecialiseerd en afgestemd op de behoeften van freelancers, ZZP’ers en het midden- en kleinbedrijf en richten ons ook met name op deze doelgroep. Hierdoor spelen wij sneller in op behoeftes dan traditionele partijen.

Starten met factoring

Factoring is een manier van debiteurenfinanciering, waarbij een factormaatschappij uw debiteurenbeheer overneemt en u snel uw openstaande facturen betaald krijgt. Ook draagt zij zorg voor de inning en verzekering van uw facturen.

Freedom Factoring werkt met een state-of-the-art systeem. Om die reden is onze overhead laag en vertaalt dat zich terug in een goedkoper tarief voor u. De factorfee varieert tussen de 0,5% en 4% en de rente bedraagt 8% op jaarbasis over het opgenomen kredietbedrag. Als laatste betaalt u bij Freedom Factoring een eenmalige set-up fee, deze varieert van de omvang van uw onderneming.

Factoring is voornamelijk geschikt voor kleine zelfstandigen, freelancers, ZZP’ers en MKB-bedrijven. Ook wanneer uw debiteuren een steeds langere betalingstermijn hanteren kunt u terecht bij factoring van Freedom Factoring.

Freedom Factoring streeft ernaar om binnen 48 uur het openstaande bedrag aan u te betalen. Doorgaans is dit zelfs eerder.

Tot maximaal 99% van uw factuur wordt direct uitbetaald. Het exacte financieringspercentage hangt af van uw persoonlijke situatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

In beginsel geldt er voor factoring geen minimale omzeteis. In sommige gevallen is het kostentechnisch echter niet interessant om een bepaalde vorm van factoring te nemen omdat deze juist is ingericht op een klein, of juist groot bedrijf. Neem contact met ons op om de juiste vorm te bepalen.

De looptijd van de factoringovereenkomst hangt af van het type factoring dat u afneemt. In geval van American Factoring is er spraken van een zeer flexibel contract, daar bij het Impuls Krediet er vanwege een meer constantere samenwerking spraken is van een langere looptijd.

Risico’s van factoring

Steeds meer bedrijven gebruiken factoring bij Freedom Factoring omdat zij hun bedrijf sneller willen laten groeien en hier genoeg liquide middelen voor nodig hebben. Factoring kenmerkt zich dan ook niet als ‘probleemfinanciering’ maar als financiering voor groeiende, vaak voor veelbelovende, bedrijven.

Nee, u zult geen klanten verliezen wanneer u zich laat financieren door Freedom Factoring. Elk contact met uw klant(en) gaat in overleg met u en bovendien altijd met uw klantrelatie voorop.

Mocht uiteindelijk een factuur onbetaald blijven, dan zal u hier geen last van hebben. Freedom Factoring kan het kredietrisico over nemen en u ontvangt dus gewoon uw geld. Eventueel begint Freedom Factoring een incassoprocedure in geval van een onbetwiste vordering.

Freedom Factoring neemt uw kredietrisico’s over. Dit betekent dat wanneer een klant niet betaalt, u zich geen zorgen hoeft te maken dat u uw geld niet ontvangt. Dit risico kan voor ons zijn.

Freedom Factoring

Wanneer wij uw openstaande factuur ontvangen, zorgen wij dat u binnen twee dagen uw geld ontvangt. Uw debiteurenbeheer wordt door Freedom Factoring overgenomen en wanneer uw opdrachtgever ons betaald heeft, zal u uw resterend bedrag over de openstaande factuur ontvangen.

Freedom Factoring is flexibel en schaalbaar waar u op ieder gewenst moment online inzicht kan krijgen in uw financieringsoplossing. Verder heeft Freedom Factoring een scherpe rente waardoor uw investering maximaal rendeert. Ook zijn wij het goedkoopste op het gebied van factoring.

Dat is eenvoudig. U vult ons contactformulier in en een van onze adviseurs neemt zo spoedig mogelijk contact met ons op. Na een korte intake bepalen we samen met u welke gegevens we nodig hebben om de overeenkomst op te maken. Kort hierna volgt de afhandeling en kunt u gebruik maken van de door u afgesloten factoringoplossing.

Wanneer u niet direct een aanvraag wenst te doen of enkel meer informatie wenst, neem dan contact op via telefoonnummer 073-203 2127.

Overige vragen

U kunt nieuwe facturen bij ons aanleveren. Helaas kunt u niet facturen van particulieren of oude openstaande facturen aanleveren.

Bij Traditionele Factoring levert u alle debiteuren aan, bij American Factoring kiest u zelf uit welke debiteuren u wilt aanleveren.

Neen, Freedom Factoring neemt uw debiteurenportefeuille over waardoor u alleen de factuur hoeft samen te stellen en te versturen. In feite nemen uw administratieve taken dus zelfs af.

In principe niet. Wanneer u veel lossen, relatief lage (<1.000 EUR) facturen heeft dan past Traditionele Factoring daar bij uitstek bij. Bij American Factoring is het vanuit kostenoogpunt vaak niet interessant facturen te financieren onder de 1.000 EUR.

U stelt uw factuur zoals gewoonlijk op, maar in plaats van uw eigen rekeningnummer vermeldt u het rekeningnummer van Freedom Factoring. U stuurt de factuur naar uw klant en in kopie naar Freedom Factoring. Deze factuur kunt u uploaden of e-mailen naar Freedom Factoring.

Persoonlijk advies?

Neem contact op met een van onze adviseur en bespreek de mogelijkheden. Binnen enkele minuten weet u welke vorm van factoring het best bij uw onderneming past. 

Weten welke vorm van factoring het best bij uw onderneming past?