Wat is Traditionele factoring

Traditionele Factoring

Traditionele Factoring is steeds vaker de keus van ondernemers, doordat een de volledige debiteurenportefeuille wordt voorgefinancierd. Traditionele Factoring is een snelle afhandeling van uw debiteurenbeheer. In tegenstelling tot American factoring, heeft u niet de keuze welke debiteuren u overdraagt aan de Freedom Factoring, maar bevat dit uw gehele debiteurenbestand. Hierdoor zijn de gemiddelde kosten lager bij Traditionele Factoring om het risico voor Freedom Factoring lager is.

Profiteer van Traditionele Factoring bij Freedom Factoring en ontvang financiering over uw volledige debiteurenportefeuille tegen de voordeligste tarieven

Hoge bevoorschotting

 • Directe betaling
 • Na betaling debiteur

*het restantbedrag komt aan u toe, minus de in rekening gebrachte kosten

Voordelen Traditionele Factoring

 • Geen kredietrisico
 • Hoge bevoorschotting
 • Debiteurenbeheer uit handen
 • Laagste kosten in de markt!

Benieuwd of Traditionele Factoring ook iets voor u is?

Traditionele factoring is met name geschikt voor MKB-bedrijven met een omzet vanaf 400.000 EUR per jaar. Oplopende betalingstermijnen van uw debiteuren kan ook aanleiding geven tot een aanvraag bij Freedom Factoring voor Traditionele Factoring.

Traditionele factoring is een structurele oplossing omdat Freedom Factoring uw complete debiteurenportefeuille overneemt en uw facturen direct uitbetaald. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen meer te maken over onbetaalde facturen en kunt u zich helemaal richten op het verder ontwikkelen van uw onderneming.

Het gemak van het facturen en op basis van de factuur direct een betaling ontvangen. U hoeft dus niet meer langer te wachten tot dat uw klanten de betaling aan u verrichten, maar heeft direct de beschikking over (het grootste deel van de) factuur. Bovendien is het aanvullende voordeel bij Freedom Factoring dat u zeker bent dat u factoring heeft bij de voordeligste in de markt, zonder in te leveren op kwaliteit en services.

Hoe werkt Traditionele Factoring technisch?

Bij Freedom Factoring nemen wij uw gehele debiteurenportefeuille over, waardoor u geen zorgen meer heeft over uw niet betaalde facturen. Doorgaans zijn wij ook verantwoordelijk voor het debiteurenbeheer van zowel van voor de binnenlandse omzet als ook de (eventuele) buitenlandse omzet. Dit debiteurenbeheer voeren wij uit in intensieve samenspraak met u en bovendien met uw klantrelatie voorop. U hoeft niet lang op uw geld hoeft te wachten, maar ontvangt dit binnen twee werkdagen. Freedom Factoring biedt deze vorm van factoring aan vanaf 0,5% over uw jaaromzet en additioneel 8% rente over de rekening-courant faciliteit (opgenomen krediet) gedurende het jaar.

 • Eenvoudig, snel en populair
 • Binnen twee werkdagen geld
 • Geen kredietrisico
 • 1 vast tarief
 • Geschikt voor MKB-bedrijven
 • Hogere bevoorschotting door meer inzicht
Persoonlijk advies?

Neem contact op met een van onze adviseur en bespreek de mogelijkheden. Binnen enkele minuten weet u welke vorm van factoring het best bij uw onderneming past. 

Looking for a First-Class Business Plan Consultant?