Start direct uw aanvraag

Nooit meer wachten op de betaling van uw facturen? Doe direct een aanvraag bij Freedom Factoring en ontvang direct de beste voorwaarden in de markt. Ergens goedkoper? Wij bieden u laagste prijsgarantie. Start direct en profiteer van alle voordelen!

Ondernemersrisico afdekken middels factoring

Iedere ondernemer loopt altijd risico. Om dat ondernemersrisico te beperken en u met een gerust hart de kunnen laten ondernemen is een simpele oplossing gevonden: Factoring. Om voor u duidelijk te krijgen hoe factoring uw ondernemersrisico kan afdekken, wordt hieronder alles voor u uitgelegd.

Geen debiteurenbeheer

Normaliter heeft u het relatief druk met het bijhouden van het debiteurenbeheer. Wanneer u zich laat financieren door een factoringmaatschappij hoeft u zich hier helemaal niet meer bezig te zijn. De factoringmaatschappij gaat achter de debiteur aan wanneer de betaaltermijn verstreken is. Bij de meeste factoringmaatschappijen gaat het bellen/herinneringen sturen eerst in overleg met u, zodat uw klantrelatie niet verstoort zal worden.

Geen faillissementrisico

De factoringmaatschappij die uw facturen voorfinanciert neemt naast het debiteurenbeheer ook het faillissementrisico over. Uw debiteuren zullen eerst grondig gecontroleerd worden. Waarna de debiteur als goed worden beoordeeld, zullen de facturen van deze debiteur worden verzekerd. Uw klanten zullen niets merken van de controle die over hen wordt uitgevoerd. In het geval dat uw debiteur failliet gaat, hoeft u niet het voorgefinancierde bedrag terug te betalen.

Geen lening afsluiten bij bank

Tegenwoordig is het steeds moeilijker om als ondernemer in aanmerking te komen voor een lening bij een bank. Voornamelijk voor startende ondernemers is dit moeilijk. Factoringmaatschappijen zullen kijken naar de kredietwaardigheid van uw debiteuren, in plaats van uw jaaromzet. Hierdoor is factoring toegankelijk voor iedere ondernemer.

Optimale groeimogelijkheden

Doordat veel debiteuren een lang betaaltermijn hanteren is het lastig voor een ondernemer om zich optimaal te kunnen richten op het verder ontwikkelen van hun bedrijf. U kunt namelijk niet direct verder ondernemer, totdat u het geld hebt van uw debiteuren. Factoring is hierdoor de ideale oplossing. U hoeft niet langer te wachten totdat uw debiteuren de facturen betalen, maar u ontvangt direct van de factoringmaatschappij een percentage van het openstaande bedrag. Uw werkkapitaal groeit, waardoor u uw onderneming weer verder kan ontwikkelen.

Weten welke vorm van factoring het best bij uw onderneming past?

Factoring bij Freedom Factoring

Impuls Krediet

Openstaande facturen zijn een grote aanslag op uw werkkapitaal. Bij Freedom Factoring krijgt u direct geld in rekening-courant met uw debiteurenportefeuille als onderpand.

lees verder
American Factoring

Voor iedere ondernemer die met één of meerdere transacties te maken krijgt van enige omvang, waarvoor hij geen transactierisico wil lopen maar waarbij commercieel gewin wel mogelijk is.

lees verder
Traditionele Factoring

Slecht betalende debiteuren zijn voor iedere onderneming een bron van zorg en ergernis. Hierin biedt traditionele factoring de uitkomst voor u. Freedom Factoring neemt uw gehele debiteurenbeheer.

lees verder

Freedom Factoring

Freedom Factoring biedt u 3 financieringsmogelijkheden aan. Zo heeft u de mogelijkheid u te laten financieren middels Traditionele FactoringAmerican Factoring of Impuls Krediet. Waarom u zich het beste kan laten financieren bij Freedom Factoring? Omdat Freedom Factoring flexibel en schaalbaar is waar u op ieder gewenst moment online inzicht kan krijgen in uw financieringsoplossing. Verder heeft Freedom Factoring een scherpe rente waardoor uw investering maximaal rendeert. Als laatste zijn wij het goedkoopste op het gebied van factoring.

In beginsel geldt er voor factoring bij Freedom Factoring geen minimale omzeteis. In sommige gevallen is het kostentechnisch echter niet interessant om een bepaalde vorm van factoring te nemen omdat deze juist is ingericht op een klein, of juist groot bedrijf.

Ook biedt Freedom Factoring u een overname van uw debiteurenbeheer aan. Wanneer u zich laat financieren door een van de factoringvormen van Freedom Factoring, heeft u geen stress meer over het bijhouden van al uw debiteuren. Wij zorgen ervoor dat uw openstaande facturen meteen worden voorgefinancierd en zullen ons bezig houden met de openstaande facturen van uw klanten. Wij verwerken de facturen en waar nodig nemen wij (in overleg met u) contact op met de debiteuren. U kunt zich dus volledig richten op het laten groeien van uw onderneming.

Mocht u nog vragen hebben over factoring bij Freedom Factoring of wilt u meer weten over een van de financieringsvormen, neem dan contact op met onze adviseur.

Weten welke vorm van factoring het best bij uw onderneming past?