Start direct uw aanvraag

Nooit meer wachten op de betaling van uw facturen? Doe direct een aanvraag bij Freedom Factoring en ontvang direct de beste voorwaarden in de markt. Ergens goedkoper? Wij bieden u laagste prijsgarantie. Start direct en profiteer van alle voordelen!

Lang betaaltermijn? Gebruik factoring!

Voor ondernemers is het heel irritant: debiteuren die lang doen over het betalen van hun openstaande facturen. Het is dan ook moeilijk om als ondernemer een lang betaaltermijn uit te zitten. Vooral voor kleine ondernemingen is het lastig om zo lang te moeten wachten, doordat het moeilijker is dit op te vangen. Zij kunnen zelfs liquiditeitsproblemen krijgen, waardoor zij hun werknemers of hun eigen facturen niet kunnen betalen. Het kan zelfs voorkomen dat nieuwe opdrachten geweigerd moeten worden, omdat het geld voor investeringen er nog niet is. Een oplossing voor de lange betaaltermijn is factoring. Hieronder zal u meer te weten komen over factoring.

Hoe helpt factoring?

Factoring is een financieringsvorm die ondernemers helpt door het gelijk uitbetalen van openstaande facturen. Doordat de facturen meteen uitbetaald worden, is er direct liquiditeit om de onderneming te laten groeien en de bedrijfskosten direct te betalen. De tijd die u normaliter besteed aan het debiteurenbeheer zal ook niet meer nodig zijn. Factoringmaatschappijen bieden namelijk ook een overname van het debiteurenbeheer aan. Hierdoor kan een ondernemer zich compleet richten op het verder groeien van de onderneming.

Factoring? Hoe werkt dat?

De werkwijze van factoring is als volgt: U verstuurd uw openstaande facturen naar uw klanten, maar verzend deze ook gelijk naar de factoringmaatschappij. Wanneer deze verzonden is, ontvangt u een vooraf afgesproken percentage van het totaalbedrag van de factuur. Wanneer de debiteur het openstaande bedrag naar de factoringmaatschappij heeft overgemaakt ontvangt u het resterende bedrag. Wel wordt er een klein percentage (factorfee) ingehouden.

Is factoring geschikt voor mij?

Factoring is voor iedere onderneming geschikt. Maar met name is factoring geschikt voor kleine zelfstandigen, freelancers, ZZP’ers en MKB-bedrijven. Ook wanneer uw debiteuren een steeds langere betalingstermijn hanteren kunt u terecht bij factoring.

Weten welke vorm van factoring het best bij uw onderneming past?

Factoring bij Freedom Factoring

Impuls Krediet

Openstaande facturen zijn een grote aanslag op uw werkkapitaal. Bij Freedom Factoring krijgt u direct geld in rekening-courant met uw debiteurenportefeuille als onderpand.

lees verder
American Factoring

Voor iedere ondernemer die met één of meerdere transacties te maken krijgt van enige omvang, waarvoor hij geen transactierisico wil lopen maar waarbij commercieel gewin wel mogelijk is.

lees verder
Traditionele Factoring

Slecht betalende debiteuren zijn voor iedere onderneming een bron van zorg en ergernis. Hierin biedt traditionele factoring de uitkomst voor u. Freedom Factoring neemt uw gehele debiteurenbeheer.

lees verder

Freedom Factoring

Freedom Factoring biedt u 3 financieringsmogelijkheden aan. Zo heeft u de mogelijkheid u te laten financieren middels Traditionele FactoringAmerican Factoring of Impuls Krediet. Waarom u zich het beste kan laten financieren bij Freedom Factoring? Omdat Freedom Factoring flexibel en schaalbaar is waar u op ieder gewenst moment online inzicht kan krijgen in uw financieringsoplossing. Verder heeft Freedom Factoring een scherpe rente waardoor uw investering maximaal rendeert. Als laatste zijn wij het goedkoopste op het gebied van factoring.

In beginsel geldt er voor factoring bij Freedom Factoring geen minimale omzeteis. In sommige gevallen is het kostentechnisch echter niet interessant om een bepaalde vorm van factoring te nemen omdat deze juist is ingericht op een klein, of juist groot bedrijf.

Ook biedt Freedom Factoring u een overname van uw debiteurenbeheer aan. Wanneer u zich laat financieren door een van de factoringvormen van Freedom Factoring, heeft u geen stress meer over het bijhouden van al uw debiteuren. Wij zorgen ervoor dat uw openstaande facturen meteen worden voorgefinancierd en zullen ons bezig houden met de openstaande facturen van uw klanten. Wij verwerken de facturen en waar nodig nemen wij (in overleg met u) contact op met de debiteuren. U kunt zich dus volledig richten op het laten groeien van uw onderneming.

Mocht u nog vragen hebben over factoring bij Freedom Factoring of wilt u meer weten over een van de financieringsvormen, neem dan contact op met onze adviseur.

Weten welke vorm van factoring het best bij uw onderneming past?