Start direct uw aanvraag

Nooit meer wachten op de betaling van uw facturen? Doe direct een aanvraag bij Freedom Factoring en ontvang direct de beste voorwaarden in de markt. Ergens goedkoper? Wij bieden u laagste prijsgarantie. Start direct en profiteer van alle voordelen!

Groeien middels factoring

Om uw onderneming te laten groeien zijn er tegenwoordig verschillende financieringsmogelijkheden. Niet alleen meer een banklening, maar ook alternatieve financieringsmogelijkheden bieden u een oplossing.  Welke mogelijkheden er allemaal voor de startende ondernemer is, zullen hieronder besproken worden.

Liquiditeitsproblemen

Wanneer een onderneming snel groeit, kan een ondernemer liquiditeitsproblemen tegenkomen. Zo kan het zijn dat nieuw personeel of nieuwe opdrachten niet gefinancierd kunnen worden door een tekort aan liquiditeit. Dit kan bijvoorbeeld komen door de debiteuren die langer dan de betaaltermijn doen over het betalen van de openstaande facturen. Door deze debiteuren is het ook niet mogelijk om de salarissen en andere kosten te blijven voorfinancieren uit eigen kas, want deze zal een keer opraken. Om ondernemers te adviseren met financieringsmogelijkheden zullen hierna 3 financieringsopties gegeven worden.

Financieringsmogelijkheden

Hieronder zullen de volgende 3 financieringsmogelijkheden voor u worden uitgelegd: Banklening, Business Angels en Factoring.

Banklening

De traditionele en meest bekende vorm van financiering is de banklening. Hier wordt dan ook als eerste aan gedacht wanneer mensen op zoek zijn naar een lening voor de groei van hun onderneming. Voor startende ondernemers is een banklening tegenwoordig niet meer zo makkelijk te verkrijgen. Als startende ondernemer heb je voor een bank vaak niet de benodigde omzet en gegevens. U voldoet al gauw niet aan de gestelde voorwaarde.

Business Angels

Een business Angel is een persoon die investeert in uw onderneming/bedrijf. Dit kunnen familieleden of kennissen zijn, maar dit kan ook een onbekend persoon zijn. Vooral voor ondernemers waarvan familie of kennissen niet in staat zijn om in uw onderneming te investeren, is een onbekend persoon handig. Op verschillende online platformen (bijvoorbeeld crowdfunding) kunt u investeerder vinden. De voorwaarden die een business angel stelt is verschillend. De een wil alleen een investering doen, terwijl de ander een aandeel in uw onderneming wil. Bekijk dus goed waarmee u geholpen kan worden.

Factoring

Een andere steeds populairder wordende oplossing is factoring. Bij factoring krijgt u van de factoringmaatschappij uw facturen voorgefinancierd. Wanneer de facturen verzonden zijn naar de debiteuren, krijgt u direct een vooraf afgesproken percentage binnen. Het resterende bedrag wordt overgemaakt wanneer de debiteur het totaalbedrag van de factuur heeft betaald. Factoring wordt in meerdere vormen aangeboden, waar American Factoring en Traditionele Factoring het meeste voorkomen. Welke factoring vorm voor uw onderneming het meest geschikt is, ligt aan de voorkeuren die u zelf heeft. Zo heeft u bij American Factoring de eigen keuze welke facturen u aanlevert en moet u bij Traditionele Factoring al uw facturen aanleveren.

Voordelen factoring

 • Directe uitbetaling facturen
  Binnen twee werkdagen na verzending ontvangt u een vooraf afgesproken percentage van de factuur.
 • Debiteurenbeheer wordt overgenomen
  Factoringmaatschappijen bieden vaak een overname aan van het debiteurenbeheer, waardoor u al uw aandacht kan vestigen op de groei van uw onderneming.
 • Geen faillissementrisico
  Uw debiteuren facturen worden afgedekt tegen (schijn) faillissement. U hoeft dus geen bedrag terug te betalen wanneer uw klant failliet gaat.
 • Toegankelijk voor elke onderneming
  Factoring is zeer geschikt voor het MKB, ZZP’ers en voor grote bedrijven. Ook wanneer uw debiteuren een steeds langer betaaltermijn hanteren, kunt u terecht bij factoring. Kortom, voor elke onderneming is er een geschikte factoringvorm.

Weten welke vorm van factoring het best bij uw onderneming past?

Factoring bij Freedom Factoring

Impuls Krediet

Openstaande facturen zijn een grote aanslag op uw werkkapitaal. Bij Freedom Factoring krijgt u direct geld in rekening-courant met uw debiteurenportefeuille als onderpand.

lees verder
American Factoring

Voor iedere ondernemer die met één of meerdere transacties te maken krijgt van enige omvang, waarvoor hij geen transactierisico wil lopen maar waarbij commercieel gewin wel mogelijk is.

lees verder
Traditionele Factoring

Slecht betalende debiteuren zijn voor iedere onderneming een bron van zorg en ergernis. Hierin biedt traditionele factoring de uitkomst voor u. Freedom Factoring neemt uw gehele debiteurenbeheer.

lees verder

Freedom Factoring

Freedom Factoring biedt u 3 financieringsmogelijkheden aan. Zo heeft u de mogelijkheid u te laten financieren middels Traditionele FactoringAmerican Factoring of Impuls Krediet. Waarom u zich het beste kan laten financieren bij Freedom Factoring? Omdat Freedom Factoring flexibel en schaalbaar is waar u op ieder gewenst moment online inzicht kan krijgen in uw financieringsoplossing. Verder heeft Freedom Factoring een scherpe rente waardoor uw investering maximaal rendeert. Als laatste zijn wij het goedkoopste op het gebied van factoring.

In beginsel geldt er voor factoring bij Freedom Factoring geen minimale omzeteis. In sommige gevallen is het kostentechnisch echter niet interessant om een bepaalde vorm van factoring te nemen omdat deze juist is ingericht op een klein, of juist groot bedrijf.

Ook biedt Freedom Factoring u een overname van uw debiteurenbeheer aan. Wanneer u zich laat financieren door een van de factoringvormen van Freedom Factoring, heeft u geen stress meer over het bijhouden van al uw debiteuren. Wij zorgen ervoor dat uw openstaande facturen meteen worden voorgefinancierd en zullen ons bezig houden met de openstaande facturen van uw klanten. Wij verwerken de facturen en waar nodig nemen wij (in overleg met u) contact op met de debiteuren. U kunt zich dus volledig richten op het laten groeien van uw onderneming.

Mocht u nog vragen hebben over de groei van uw onderneming financieren middels factoring bij Freedom Factoring of wilt u meer weten over een van de financieringsvormen, neem dan contact op met onze adviseur.

Weten welke vorm van factoring het best bij uw onderneming past?