Start direct uw aanvraag

Nooit meer wachten op de betaling van uw facturen? Doe direct een aanvraag bij Freedom Factoring en ontvang direct de beste voorwaarden in de markt. Ergens goedkoper? Wij bieden u laagste prijsgarantie. Start direct en profiteer van alle voordelen!

Debiteurentermijn verkorten

Een lang debiteurentermijn is iets wat een ondernemer graag wil voorkomen. Door een lang debiteurentermijn zorgt er namelijk voor dat de groei van een onderneming stagneert. Dit komt omdat er voor een langere periode geen toegang is tot dat geld. Om de debiteurentermijn te verkorten zijn er een aantal punten die nagegaan kunnen worden. Deze punten worden hieronder beschreven.

Vooraf is het handig om te berekenen wat de gemiddelde debiteurentermijn is. Dit is een gemakkelijke som. Deel de omzet door het gemiddelde debiteurensaldo en vermenigvuldig dit met 365 dagen. Is het aantal dagen hoger dan de debiteurentermijn die gehanteerd wordt? Dan zijn er verschillende punten waar verbetering mogelijk is.

Debiteurenbeheer

Vaak komt het voor dat wanneer een ondernemer last heeft van lange debiteurentermijnen, hij of zij het debiteurenbeheer niet op orde heeft. Als deze namelijk niet op orde is, is er geen goed overzicht over welke debiteuren nog openstaande facturen hebben staan. Hierdoor staan die facturen onnodig lang open en ontvangt de ondernemer lang geen geld. Een goede eerste tip om de debiteurentermijn te verkorten is dus om het debiteurenbeheer goed op orde te hebben. Hier zijn weer twee mogelijkheden voor. Of de ondernemer neemt de tijd om het debiteurenbeheer goed op orde te hebben, of hij of zij besteedt het uit. Er zijn namelijk verschillende bedrijven die het aanbieden om het debiteurenbeheer op een professionele wijze over te nemen.

Debiteurenrisico

Ook het debiteurenrisico kan bijdragen aan een lang debiteurentermijn. Daarom is het belangrijk om vooraf van het aannemen van opdrachten van nieuwe klanten te controleren of zij kredietwaardig zijn. Worden er geen checks uitgevoerd, dan is het debiteurenrisico hoog en is er automatisch meer kans op een lang debiteurentermijn. Zorg dus dat bekend is wat het debiteurenrisico is bij alle klanten. Een site die snel veel informatie geeft over nieuwe klanten is PayLex.

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden dienen ook in orde te zijn. Zijn deze niet in orde, dan kan er verwarring ontstaan tussen ondernemers en hun debiteuren. In de algemene voorwaarden moeten alle belangrijke voorwaarden staan die voor de onderneming als noodzakelijk worden geacht. Dus ook zaken over de debiteurentermijn.

Debiteurentermijn verkorten door factoring

Een laatste en simpele oplossing om de debiteurentermijn te verkorten is financiering middels factoring. Bij factoring ontvangt de ondernemer binnen 2 werkdagen het bedrag van de openstaande factuur van een debiteur. Hij hoeft hier zelf, naast het verzenden van de factuur, niets meer te doen. Een factoringmaatschappij kan daarbij ook het debiteurenbeheer en het faillissementsrisico overnemen. Doordat er snel toegang is tot het geld, is het voor een ondernemer ook steeds makkelijker de onderneming uit te breiden.

Weten welke vorm van factoring het best bij uw onderneming past?

Factoring bij Freedom Factoring

Impuls Krediet

Openstaande facturen zijn een grote aanslag op uw werkkapitaal. Bij Freedom Factoring krijgt u direct geld in rekening-courant met uw debiteurenportefeuille als onderpand.

lees verder
American Factoring

Voor iedere ondernemer die met één of meerdere transacties te maken krijgt van enige omvang, waarvoor hij geen transactierisico wil lopen maar waarbij commercieel gewin wel mogelijk is.

lees verder
Traditionele Factoring

Slecht betalende debiteuren zijn voor iedere onderneming een bron van zorg en ergernis. Hierin biedt traditionele factoring de uitkomst voor u. Freedom Factoring neemt uw gehele debiteurenbeheer.

lees verder

Freedom Factoring

Freedom Factoring biedt u 3 financieringsmogelijkheden aan. Zo heeft u de mogelijkheid u te laten financieren middels Traditionele FactoringAmerican Factoring of Impuls Krediet. Waarom u zich het beste kan laten financieren bij Freedom Factoring? Omdat Freedom Factoring flexibel en schaalbaar is waar u op ieder gewenst moment online inzicht kan krijgen in uw financieringsoplossing. Verder heeft Freedom Factoring een scherpe rente waardoor uw investering maximaal rendeert. Als laatste zijn wij het goedkoopste op het gebied van factoring.

In beginsel geldt er voor factoring bij Freedom Factoring geen minimale omzeteis. In sommige gevallen is het kostentechnisch echter niet interessant om een bepaalde vorm van factoring te nemen omdat deze juist is ingericht op een klein, of juist groot bedrijf.

Ook biedt Freedom Factoring u een overname van uw debiteurenbeheer aan. Wanneer u zich laat financieren door een van de factoringvormen van Freedom Factoring, heeft u geen stress meer over het bijhouden van al uw debiteuren. Wij zorgen ervoor dat uw openstaande facturen meteen worden voorgefinancierd en zullen ons bezig houden met de openstaande facturen van uw klanten. Wij verwerken de facturen en waar nodig nemen wij (in overleg met u) contact op met de debiteuren. U kunt zich dus volledig richten op het laten groeien van uw onderneming.

Mocht u nog vragen hebben over de groei van uw onderneming financieren middels factoring bij Freedom Factoring of wilt u meer weten over een van de financieringsvormen, neem dan contact op met onze adviseur.

Weten welke vorm van factoring het best bij uw onderneming past?