Start direct uw aanvraag

Nooit meer wachten op de betaling van uw facturen? Doe direct een aanvraag bij Freedom Factoring en ontvang direct de beste voorwaarden in de markt. Ergens goedkoper? Wij bieden u laagste prijsgarantie. Start direct en profiteer van alle voordelen!

Betalingsvoorwaarden

De betalingsvoorwaarden worden vastgesteld in de algemene voorwaarden. Op het moment van het aangaan van een overeenkomst, is het belangrijk om goede algemene voorwaarden op te stellen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe het samenstellen van goede betalingsvoorwaarden in elkaar steekt en wat de wettelijke verplichtingen hierbij zijn.

Wettelijk verplichte algemene voorwaarden

Een aantal algemene voorwaarden zijn wettelijk verplicht. Wanneer er geen algemene voorwaarden zijn opgesteld door een onderneming, dan gelden automatisch de wettelijk bepaalde algemene voorwaarden. Daar staat in dat de wettelijk verplichte betaaltermijn is vastgesteld op 30 dagen. Mochten er dus geen betaaltermijn afgesproken zijn, dan behoren de facturen binnen 30 dagen te zijn betaald. Bij uitzondering is dit maximaal 60 dagen.

Afwijken van wettelijk verplichte algemene voorwaarden

Dit is mogelijk. Wel zijn hierbij twee voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Deze zijn als volgt:

  1. De betalingsvoorwaarden moeten voor iedereen (beide partijen) bekend zijn. Zorg dus dat uw klanten ervan af weten.
  2. De betalingsvoorwaarden mogen geen nadelige gevolgen hebben voor de bedrijfsuitvoering.

Tips voor betalingsvoorwaarden op stellen

Controleer uw betaalstromen

Het is belangrijk om te weten hoe uw betaalstromen lopen. Zo kan het namelijk zijn dat u uw facturen betaald na 35 dagen, maar uw klanten betalen helaas pas gemiddeld na 50 dagen. Dit zorgt ervoor dat u als het ware in een financiële spagaat terecht komt. De 15 dagen verschil die hierdoor ontstaan moeten vaak uit eigen kas opgevangen worden. Ook wel bekend als een buffer. Helaas beschikt niet iedereen over een buffer. Hierdoor is het belangrijk dat beide stromen goed op elkaar aansluiten. Zo wordt het gat minder groot. Een andere optie is het gebruik maken van factoring, waar gelijk een deel van de openstaande factuur wordt betaald door een factoringmaatschappij.

Wat doen uw concurrenten

Bekijk goed welke betaaltermijn uw concurrenten hanteren. Wanneer deze 30 dagen hanteren, moet u niet gebruik maken van een betaaltermijn van 60 dagen. Wanneer het andersom is, is het misschien weer een handige zet en is dit uw Unique Selling Point (USP). Bekijk dus goed wat uw concurrenten hanteren, en speel hierop in.

Algemene voorwaarden van uw klant

Elke onderneming heeft zijn of haar algemene voorwaarden. Bedenk dus goed dat niet alleen uw onderneming deze heeft, maar uw klanten ook. Nu is er misschien de vraag welke van de twee voorwaarden dan gelden. In principe zorgt u ervoor dat u samen met uw klant tot een overeenkomst komt. Mocht u niet samen tot afspraken komen, of is er helemaal geen overleg geweest, dan gelden de algemene voorwaarden van de aanbod kant. Zorg daarom ook dat u de algemene voorwaarden van uw klant goed doorgenomen heeft op voorhand, zodat er geen onverwachte zaken gebeuren.

Weten welke vorm van factoring het best bij uw onderneming past?

Factoring bij Freedom Factoring

Impuls Krediet

Openstaande facturen zijn een grote aanslag op uw werkkapitaal. Bij Freedom Factoring krijgt u direct geld in rekening-courant met uw debiteurenportefeuille als onderpand.

lees verder
American Factoring

Voor iedere ondernemer die met één of meerdere transacties te maken krijgt van enige omvang, waarvoor hij geen transactierisico wil lopen maar waarbij commercieel gewin wel mogelijk is.

lees verder
Traditionele Factoring

Slecht betalende debiteuren zijn voor iedere onderneming een bron van zorg en ergernis. Hierin biedt traditionele factoring de uitkomst voor u. Freedom Factoring neemt uw gehele debiteurenbeheer.

lees verder

Freedom Factoring

Freedom Factoring biedt u 3 financieringsmogelijkheden aan. Zo heeft u de mogelijkheid u te laten financieren middels Traditionele FactoringAmerican Factoring of Impuls Krediet. Waarom u zich het beste kan laten financieren bij Freedom Factoring? Omdat Freedom Factoring flexibel en schaalbaar is waar u op ieder gewenst moment online inzicht kan krijgen in uw financieringsoplossing. Verder heeft Freedom Factoring een scherpe rente waardoor uw investering maximaal rendeert. Als laatste zijn wij het goedkoopste op het gebied van factoring.

In beginsel geldt er voor factoring bij Freedom Factoring geen minimale omzeteis. In sommige gevallen is het kostentechnisch echter niet interessant om een bepaalde vorm van factoring te nemen omdat deze juist is ingericht op een klein, of juist groot bedrijf.

Ook biedt Freedom Factoring u een overname van uw debiteurenbeheer aan. Wanneer u zich laat financieren door een van de factoringvormen van Freedom Factoring, heeft u geen stress meer over het bijhouden van al uw debiteuren. Wij zorgen ervoor dat uw openstaande facturen meteen worden voorgefinancierd en zullen ons bezig houden met de openstaande facturen van uw klanten. Wij verwerken de facturen en waar nodig nemen wij (in overleg met u) contact op met de debiteuren. U kunt zich dus volledig richten op het laten groeien van uw onderneming.

Mocht u nog vragen hebben over de groei van uw onderneming financieren middels factoring bij Freedom Factoring of wilt u meer weten over een van de financieringsvormen, neem dan contact op met onze adviseur.

Weten welke vorm van factoring het best bij uw onderneming past?